Špenátová pomazánka pro 10 porcí

20.02.2013

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, opražíme, zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozmrazený špenát, sůl, prolisovaný česnek, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 10 minut. Zalijeme vejci a dále za stálého míchání vaříme 10 minut. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychlazený špenát s vejci. Podle chuti dosolíme a ihned podáváme nebo zchladíme a následně podáváme.

  • máslo můžeme nahradit pomazánkovým máslem, roztíratelným tukem (rama, perla, diana ...) apod.
  • hladkou mouku můžeme nahradit sójovou moukou nebo celozrnnou moukou.

 

Druh potraviny                                  Čistá hmotnost v g                      
špenát mrazený 320
olej 40
cibule 40
mouka hladká 40
mléko 100
vejce 2 ks 80
sůl 5

česnek

9
máslo 80

Mateřská škola Harmonie
Ostrava-Hrabůvka, Zlepšovatelů 27,
příspěvková organizace