ŠPENÁTOVÁ POMAZÁNKA

06.01.2014

Potřebujeme:

320g špenát (zmrazený)

40g olej

40g cibule

40g mouka hladká

100g mléko

vejce 2ks

5g sůl

9g česnek

80g máslo

Postup:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, opražíme, zalijeme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Přidáme rozmrazený špenát, sůl, prolisovaný česnek, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 10 minut. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme vychlezený špenát s vejci. Podle chuti dosolíme a ihned podáváme nebo zchladíme a následně podáváme.

  • máslo můžeme nahradi pomazankovým máslem, roztíraným tukem (rama, perla, diana...)
  • hladkou mouku můžeme nahradit sójovou moukou nebo celozrnou moukou

Mateřská škola Harmonie
Ostrava-Hrabůvka, Zlepšovatelů 27,
příspěvková organizace